Przepisy według kategorii

czwartek, 30 października 2014

Łosoś po francusku

Zaprezentuję dzisiaj przepis, który poznałam, dzięki Panu Łososiowi,
 czyli firmie Suempol. 
Oryginalny przepis został przeze mnie delikatnie zmieniony.
Łosoś po francusku - marynowany w musztardzie i smażony z białym winem.
Doskonały pomysł na szybki, smaczny i zdrowy obiad.
Poezja!




 Potrzebujemy:

  • 2 filety łososia
  • 2 łyżeczki ostrej musztardy
  • 2-3 łyżki masła
  • 1/4 szklanki białego wina
  • sól
  • pieprz

Krok po kroku:
  1. Łososia pozbawiamy skóry, czyścimy i osuszamy, następnie posypujemy solą, pieprzem, smarujemy musztardą z obu stron i na talerzyku wkładamy do lodówki na pół godziny.
  2. Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy wino i smażymy łososia kilka minut z obu stron.
  3. Podajemy z ziemniakami (u mnie z tymiankiem) i ulubionymi dodatkami.
  4. Smacznego! :-)





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Twoje zdanie ma znaczenie! 💬
Napisz, co sądzisz o przepisie, zainspiruj innych albo zapytaj, jeśli coś było niejasne.
Tworzymy tę przestrzeń razem ❤️