Dzisiaj przed Wami pyszny gulasz z sosem pomidorowym :)
Oraz kampania ketchupów Międzychód,
której to jestem dumną Ambasadorką :)
Ketchupy firmy Międzychód są po prostu pyszne i przypominają smak dzieciństwa,
nic więc dziwnego, że postanowiłam dodać je do różnych potraw
i przywołać smak z dawnych lat...
Dzisiaj zapraszam Was do spróbowania gulaszu,
no i... ketchupów Międzychód z ogromną ilością pomidorów w środku! :)
Potrzebujemy:
- 400-500 g łopatki wieprzowej
- 2-3 małe papryki w różnych kolorach
- 1 małą cebulę
- 1 mały słoiczek ketchupu Międzychód
- ½ - 1 szklanki ciepłej przegotowanej wody
- Pieprz
- Tabasco (opcjonalnie)
- 2 łyżki masła
Krok po kroku:
- Cebulę obieramy i kroimy w drobną kosteczkę.
- Mięso myjemy, oczyszczamy z nadmiaru tłuszczu, osuszamy ręcznikiem papierowym i kroimy w kostkę.
- Cebulę wrzucamy na rozgrzany tłuszcz i smażymy kilka minut, po czym dodajemy mięso, dokładnie obsmażamy z każdej strony i podlewamy ciepłą wodą. Dusimy pod przykryciem 20-25 minut mieszając od czasu do czasu.
- Paprykę myjemy i kroimy w kostkę. Gdy mięso jest już prawie miękkie dodajemy paprykę i ketchup. Dokładnie mieszamy i dusimy razem jeszcze ok 10-15 minut.
- Doprawiamy pieprzem, tabasco lub innymi ulubionymi przyprawami.
- Smacznego! :)
Do kampanii ketchupów Międzychód dostałam się dzięki Agencji Streetcom.
Jeśli i Ty chcesz testować nowości na polskim rynku zupełnie za darmo
Nie jadłam takiego gulaszu :(
OdpowiedzUsuń