środa, 14 października 2015

Owoce morza z makaronem

Prawdziwe szaleństwo!
Pierwszy raz przygotowywałam, no i jadłam owoce morza!
Eksperyment uważam za udany,
kolejne też będą z całą pewnością! :-)
Dzisiaj dla Was pachnące czosnkiem i chili kalmary, krewetki i omułki z makaronem.
Dajcie się skusić! :-)



Potrzebujemy:

  • 250 g owoców morza (mrożonych kalmarów, krewetek i omułek)
  • 3 ząbki czosnku
  • 1-2 łyżeczki płatków chili lub 1 mała świeża papryczka chili drobno posiekana
  • makaron
  • curry
  • oliwa
  • natka pietruszki do posypania dania

Krok po kroku:
  1. Makaron przygotowujemy według instrukcji na opakowaniu.
  2. W garnku rozgrzewamy oliwę i podsmażamy na niej pokrojony w plasterki czosnek oraz chili.
  3. Po minucie dodajemy owoce morza i podsmażamy przez 3-5 minut.
  4. Do owoców morza dodajemy ugotowany makaron i dokładnie wszystko mieszamy. Przyprawiamy curry i ewentualnie innymi ulubionymi przyprawami. Wykładamy na talerz i posypujemy posiekaną natką pietruszki.
  5. Smacznego! :-)



0 komentarze:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny! Daj znać co myślisz o tym przepisie :)