19 lutego

Czekoladowy pudding chia

Pudding chia stał się ostatnio bardzo popularny.
A próbowaliście już wersji czekoladowej?
Jest jeszcze smaczniejsza!
Do dzieła! :-)


Potrzebujemy (na 2-3 porcje):
  • 400 ml mleka (krowiego lub roślinnego)
  • 5 czubatych łyżek nasion chia
  • 2 łyżki kakao
  • cukier, miód, ksylitol... do smaku (opcjonalnie)
Krok po kroku:

  1. Mleko przelewamy np. do słoika. 
  2. Dodajemy ziarenka chia, kakao i cukier (opcjonalnie) zakręcamy słoik i wstrząsamy do wymieszania.
  3. Odstawiamy do lodówki na co najmniej 4 godziny, a najlepiej na całą noc. W tym czasie kilkakrotnie wstrząsamy słoikiem.
  4. Gotowy pudding przekładamy do naczynek.
  5. Podajemy sam lub z ulubionymi dodatkami.
  6. Smacznego! :-)




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny! Daj znać co myślisz o tym przepisie :)

Copyright © Kuchnia pełna serca... , Blogger