Pudding chia stał się ostatnio bardzo popularny.
A próbowaliście już wersji czekoladowej?
Jest jeszcze smaczniejsza!
Do dzieła! :-)
Potrzebujemy (na 2-3 porcje):
- 400 ml mleka (krowiego lub roślinnego)
- 5 czubatych łyżek nasion chia
- 2 łyżki kakao
- cukier, miód, ksylitol... do smaku (opcjonalnie)
Krok po kroku:
- Mleko przelewamy np. do słoika.
- Dodajemy ziarenka chia, kakao i cukier (opcjonalnie) zakręcamy słoik i wstrząsamy do wymieszania.
- Odstawiamy do lodówki na co najmniej 4 godziny, a najlepiej na całą noc. W tym czasie kilkakrotnie wstrząsamy słoikiem.
- Gotowy pudding przekładamy do naczynek.
- Podajemy sam lub z ulubionymi dodatkami.
- Smacznego! :-)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny! Daj znać co myślisz o tym przepisie :)