26 marca

Sos chrzanowo-jajeczny

Nie ma Świąt Wielkanocnych bez chrzanu,
nie tylko pod względem symbolicznym, ale i smakowym.
Dlatego proponuję Wam sos chrzanowo-jajeczny.
Jest bardzo smaczny i idealnie pasuje do wędlin czy serów.
Z pewnością sprawdzi się i na Waszych świątecznych stołach!


Potrzebujemy:
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • 2 łyżki chrzanu (mniej lub więcej - zależy jak ostry sos wolicie)
  • 2 łyżki majonezu
  • szczyptę soli
  • szczyptę pieprzu
Krok po kroku:
  1. Jajka obieramy i kroimy w drobną kosteczkę, przekładamy do miseczki.
  2. Do jajek dodajemy chrzan, majonez i przyprawy do smaku.
  3. Wszystko dokładnie mieszamy i podajemy z wędlinami.
  4. Smacznego! :)
Dobre rady:
  • Do sosu można dodać również pokrojonego w kostkę ogórka kiszonego/konserwowego i/lub cebulkę.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny! Daj znać co myślisz o tym przepisie :)

Copyright © Kuchnia pełna serca... , Blogger