Nie ma Świąt Wielkanocnych bez chrzanu,
nie tylko pod względem symbolicznym, ale i smakowym.
Dlatego proponuję Wam sos chrzanowo-jajeczny.
Jest bardzo smaczny i idealnie pasuje do wędlin czy serów.
Z pewnością sprawdzi się i na Waszych świątecznych stołach!
Potrzebujemy:
- 2 jajka ugotowane na twardo
- 2 łyżki chrzanu (mniej lub więcej - zależy jak ostry sos wolicie)
- 2 łyżki majonezu
- szczyptę soli
- szczyptę pieprzu
Krok po kroku:
- Jajka obieramy i kroimy w drobną kosteczkę, przekładamy do miseczki.
- Do jajek dodajemy chrzan, majonez i przyprawy do smaku.
- Wszystko dokładnie mieszamy i podajemy z wędlinami.
- Smacznego! :)
Dobre rady:
- Do sosu można dodać również pokrojonego w kostkę ogórka kiszonego/konserwowego i/lub cebulkę.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny! Daj znać co myślisz o tym przepisie :)