Przeglądając swój profil na IG,
znalazłam przepis na kolejne ciasto bez cukru i glutenu,
idealne dla cukrzyków oraz osób na diecie bezglutenowej,
ketogenicznej, LCHF czy po prostu dla osób,
które cenią sobie prostotę i dobry smak w zdrowej, pysznej formie 😊
Dodatek ekstraktu migdałowego daje temu ciastu pyszny smak, który kojarzy mi się ze śląskimi makronami z odpustu 😁
Spróbujcie! 💗💗
Potrzebujemy:
🔹50g mąki kokosowej
🔹3 jajka
🔹20 g wiórek kokosowych + ekstra do posypania wierzchu
🔹20 g erytrytolu (można dać więcej)
🔹70g roztopionego masła
🔹50g śmietanki 36%
🔹1 łyżeczka proszku do pieczenia
🔹ekstrakt migdałowy (może być waniliowy)
🔹3 jajka
🔹20 g wiórek kokosowych + ekstra do posypania wierzchu
🔹20 g erytrytolu (można dać więcej)
🔹70g roztopionego masła
🔹50g śmietanki 36%
🔹1 łyżeczka proszku do pieczenia
🔹ekstrakt migdałowy (może być waniliowy)
Krok po kroku:
- Jajka miksujemy z masłem i śmietanką.
- Dodajemy suche składniki i mieszamy do połączenia.
- Przekładamy do foremki (u mnie 16x16 cm), posypujemy wierzch wiórkami - ilość według uznania.
- Pieczemy przez 20-25 minut w temperaturze 180 stopni.
- Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny! Daj znać co myślisz o tym przepisie :)