04 maja

Bomby tłuszczowe (keto, low carb, bez cukru, bez glutenu)

Bomby tłuszczowe (ang. fat bombs) to słodkie przekąski (choć nie zawierają cukru),
które idealnie sprawdzają się dla osób na diecie ketogenicznej i low carb.
Są to małe, sycące przekąski, które zawierają duże ilości tłuszczu i minimalne ilości węglowodanów. Dzięki temu pomagają w utrzymaniu stanu ketozy
oraz zapewniają uczucie sytości na dłużej.
Bomby tłuszczowe to nie tylko smaczny deser,
ale także doskonały sposób na dostarczenie organizmowi
niezbędnych dla niego tłuszczów.

Potrzebujemy (na 4 sztuki):

  •  40 g masła lub oleju kokosowego
  • 2 kopiaste łyżki masła orzechowego
  • 2 łyżki odżywki białkowej (u mnie ciasteczkowa bez laktozy od @sklep.sfd )
  • 1 łyżka kakao (u mnie surowe kakao od @purella_superfoods )
  • Krok po kroku:
    1. Masło roztapiamy, dodajemy do niego masło orzechowe i dokładnie mieszamy, aż do połączenia.
    2. Lekko ostudzoną masę dzielimy na dwie części - do większej dodajemy odżywkę białkową, do mniejszej kakao i obie masy mieszamy.
    3. Wykładamy masy np.do foremek z muffinów, dowolnie dekorujemy (ja użyłam wiórek kokosowych, kruszonych ziaren surowego kakao i słupków migdałów, studzimy.
    4. Przechowujemy w lodówce.

    ❤️😋💪🤩

    Makro 1 sztuki bez dekoracji:
    168 kcal
    B 9,2 g
    T 13,6 g
    W 1,7 g






  • Brak komentarzy:

    Prześlij komentarz

    Dziękuję za odwiedziny! Daj znać co myślisz o tym przepisie :)

    Copyright © Kuchnia pełna serca... , Blogger