czwartek, 30 października 2014

Łosoś po francusku

Zaprezentuję dzisiaj przepis, który poznałam, dzięki Panu Łososiowi,
 czyli firmie Suempol. 
Oryginalny przepis został przeze mnie delikatnie zmieniony.
Łosoś po francusku - marynowany w musztardzie i smażony z białym winem.
Doskonały pomysł na szybki, smaczny i zdrowy obiad.
Poezja!




 Potrzebujemy:

  • 2 filety łososia
  • 2 łyżeczki ostrej musztardy
  • 2-3 łyżki masła
  • 1/4 szklanki białego wina
  • sól
  • pieprz

Krok po kroku:
  1. Łososia pozbawiamy skóry, czyścimy i osuszamy, następnie posypujemy solą, pieprzem, smarujemy musztardą z obu stron i na talerzyku wkładamy do lodówki na pół godziny.
  2. Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy wino i smażymy łososia kilka minut z obu stron.
  3. Podajemy z ziemniakami (u mnie z tymiankiem) i ulubionymi dodatkami.
  4. Smacznego! :-)





0 komentarze:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny! Daj znać co myślisz o tym przepisie :)