Zaprezentuję dzisiaj przepis, który poznałam, dzięki Panu Łososiowi,
czyli firmie Suempol.
Oryginalny przepis został przeze mnie delikatnie zmieniony.
Oryginalny przepis został przeze mnie delikatnie zmieniony.
Łosoś po francusku - marynowany w musztardzie i smażony z białym winem.
Doskonały pomysł na szybki, smaczny i zdrowy obiad.
Poezja!
- 2 filety łososia
- 2 łyżeczki ostrej musztardy
- 2-3 łyżki masła
- 1/4 szklanki białego wina
- sól
- pieprz
Krok po kroku:
- Łososia pozbawiamy skóry, czyścimy i osuszamy, następnie posypujemy solą, pieprzem, smarujemy musztardą z obu stron i na talerzyku wkładamy do lodówki na pół godziny.
- Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy wino i smażymy łososia kilka minut z obu stron.
- Podajemy z ziemniakami (u mnie z tymiankiem) i ulubionymi dodatkami.
- Smacznego! :-)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny! Daj znać co myślisz o tym przepisie :)