09 listopada

Zupa pieczarkowa

Przed Wami pyszna, esencjonalna zupa pieczarkowa,
niezabielana, smakująca jak pieczarkowy bulion.
Bardzo łatwa w przygotowaniu i warta spróbowania.
Dla każdego fana zup i grzybów! :-)


Potrzebujemy:
  • 2 l wrzącej wody
  • 750 g - 1 kg pieczarek
  • 2 marchewki
  • 2 pietruszki
  • niewielki kawałek selera
  • natka pietruszki
  • sól
  • pieprz


Krok po kroku:
  1. Marchew, pietruszkę i seler obieramy i myjemy. Marchew kroimy w plasterki, pietruszkę i seler w kostkę. Dodajemy do wrzącej wody i gotujemy ok. 20 minut.
  2. Pieczarki obieramy, kroimy w plasterki i dodajemy do garnka. Wszystko razem gotujemy aż warzywa będą miękkie.
  3. Doprawiamy solą i pieprzem oraz natką pietruszki.
  4. Smacznego! :-)


Grzyby i warzywa jesienne. 2015Jesień pełna warzyw
Kuchnia wegetariańska i wegańska

Zupa na jesień - edycja 2Jesienne zupy

2 komentarze:

  1. dziękuję za udział w akcji :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ja jestem fanką zup grzybowych, a zwłaszcza pieczarkowej, dzięki za przepis

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny! Daj znać co myślisz o tym przepisie :)

Copyright © Kuchnia pełna serca... , Blogger