Przed Wami pyszna, esencjonalna zupa pieczarkowa,
niezabielana, smakująca jak pieczarkowy bulion.
Bardzo łatwa w przygotowaniu i warta spróbowania.
Dla każdego fana zup i grzybów! :-)
Potrzebujemy:
- 2 l wrzącej wody
- 750 g - 1 kg pieczarek
- 2 marchewki
- 2 pietruszki
- niewielki kawałek selera
- natka pietruszki
- sól
- pieprz
Krok po kroku:
- Marchew, pietruszkę i seler obieramy i myjemy. Marchew kroimy w plasterki, pietruszkę i seler w kostkę. Dodajemy do wrzącej wody i gotujemy ok. 20 minut.
- Pieczarki obieramy, kroimy w plasterki i dodajemy do garnka. Wszystko razem gotujemy aż warzywa będą miękkie.
- Doprawiamy solą i pieprzem oraz natką pietruszki.
- Smacznego! :-)
dziękuję za udział w akcji :-)
OdpowiedzUsuńJa jestem fanką zup grzybowych, a zwłaszcza pieczarkowej, dzięki za przepis
OdpowiedzUsuń