Czekolada i chilli to diabelsko dobre połączenie!
Przekonajcie się i rozgrzejcie! :-)
Przekonajcie się i rozgrzejcie! :-)
Potrzebujemy:
- 200 g mąki pszennej
- 200 g posiekanej gorzkiej czekolady
- 100 g masła
- 80 g cukru
- 2 łyżeczki kakao
- 4 łyżki syropu klonowego lub płynnego miodu
- 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka cynamonu
- 1 drobno posiekana papryczka chilli
- 3-4 łyżki mleka
Krok po kroku:
- Mąkę, cukier, cynamon i proszek wrzucamy do jednej misi i mieszamy ze sobą.
- Następnie dodajemy masło oraz chili i wyrabiamy ciasto.
- Dodajemy syrop klonowy lub miód oraz czekoladę i wyrabiamy jednolite ciasto. Gdyby było zbyt suche dodajemy kilka łyżek mleka.
- Formujemy niewielkie kulki i lekko je spłaszczamy.
- Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w sporych odstępach i pieczemy przez 10-15 minut w temperaturze 180◦C.
- Smacznego! :-)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny! Daj znać co myślisz o tym przepisie :)