sobota, 19 listopada 2016

Ciecierzyca po bretońsku (danie w 10 minut)

 Danie w 10 minut?
Smaczne i pożywne?
To możliwe?
Oczywiście, że tak! :-)
Ciecierzyca po bretońsku to wariacja na temat fasoli po bretońsku,
tylko w znacznie krótszej wersji.
Koniecznie wypróbujcie!
Sprawdza się szczególnie wtedy, 
gdy odwiedzą Was niezapowiedziani Goście! ;-)


Potrzebujemy (porcja dla 2-3 osób):

  • słoik ciecierzycy w zalewie
  • ulubioną kiełbasę
  • 1 cebulę
  • puszkę krojonych pomidorów
  • sól
  • pieprz
  • zioła prowansalskie
  • tłuszcz do smażenia 
Krok po kroku:
  1. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. razem z tłuszczem wrzucamy do garnka, podsmażamy.
  2. Kiełbasę kroimy w półplasterki lub w kostkę, dodajemy do cebuli i podsmażamy chwilę.
  3. Dodajemy pomidory i zagotowujemy.
  4. Na koniec dodajemy ciecierzycę razem z zalewą. Zagotowujemy.
  5. Przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i sporą ilością ziół prowansalskich.
  6. Podajemy gorące! :-)
  7. Smacznego! :-)




1 komentarz:

Dziękuję za odwiedziny! Daj znać co myślisz o tym przepisie :)