Danie w 10 minut?
Smaczne i pożywne?
To możliwe?
Oczywiście, że tak! :-)
Ciecierzyca po bretońsku to wariacja na temat fasoli po bretońsku,
tylko w znacznie krótszej wersji.
Koniecznie wypróbujcie!
Sprawdza się szczególnie wtedy,
gdy odwiedzą Was niezapowiedziani Goście! ;-)
Potrzebujemy (porcja dla 2-3 osób):
- słoik ciecierzycy w zalewie
- ulubioną kiełbasę
- 1 cebulę
- puszkę krojonych pomidorów
- sól
- pieprz
- zioła prowansalskie
- tłuszcz do smażenia
Krok po kroku:
- Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. razem z tłuszczem wrzucamy do garnka, podsmażamy.
- Kiełbasę kroimy w półplasterki lub w kostkę, dodajemy do cebuli i podsmażamy chwilę.
- Dodajemy pomidory i zagotowujemy.
- Na koniec dodajemy ciecierzycę razem z zalewą. Zagotowujemy.
- Przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i sporą ilością ziół prowansalskich.
- Podajemy gorące! :-)
- Smacznego! :-)
Prawie jak fasolka!:) https://jaglusia.wordpress.com/
OdpowiedzUsuń