18 czerwca

Krem czekoladowy z awokado

Dziś dla Was propozycja niezwykłego deseru.
Niezwykłego, bo w całości zrobionego z roślin (lub ich pochodnych) :)
Awokado, kakao, cukier trzcinowy...
Nie zrażaj się!
Spróbuj, a polubisz od pierwszej łyżeczki! :)


Potrzebujemy (na dwie porcje):
  • jedno dojrzałe awokado
  • 1-2 łyżki kakao
  • 2 łyżeczki cukru trzcinowego, ksylitolu, modu... (według uznania)
Krok po kroku:
  1. Wszystkie składniki przekładamy do blendera i miksujemy na gładki krem. Jeśli krem byłby zbyt gęsty można dodać odrobinę mleka (roślinnego lub krowiego).
  2. Smacznego!
Dobre rady:
  • krem można podawać z owocami lub wyjadać łyżeczką prosto ze słoiczka :)
  • można zrobić również roślinną nutellę - dodajemy wówczas zmiksowane orzechy laskowe i całość łączymy na gęsty krem - idealny do smarowania pieczywa





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny! Daj znać co myślisz o tym przepisie :)

Copyright © Kuchnia pełna serca... , Blogger