Dziś dla Was propozycja niezwykłego deseru.
Niezwykłego, bo w całości zrobionego z roślin (lub ich pochodnych) :)
Awokado, kakao, cukier trzcinowy...
Nie zrażaj się!
Spróbuj, a polubisz od pierwszej łyżeczki! :)
Potrzebujemy (na dwie porcje):
- jedno dojrzałe awokado
- 1-2 łyżki kakao
- 2 łyżeczki cukru trzcinowego, ksylitolu, modu... (według uznania)
Krok po kroku:
- Wszystkie składniki przekładamy do blendera i miksujemy na gładki krem. Jeśli krem byłby zbyt gęsty można dodać odrobinę mleka (roślinnego lub krowiego).
- Smacznego!
Dobre rady:
- krem można podawać z owocami lub wyjadać łyżeczką prosto ze słoiczka :)
- można zrobić również roślinną nutellę - dodajemy wówczas zmiksowane orzechy laskowe i całość łączymy na gęsty krem - idealny do smarowania pieczywa
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny! Daj znać co myślisz o tym przepisie :)