Zbliżają się święta, a Ty jesteś na diecie?
Nie odmawiaj sobie słodkości! Mam dla Ciebie przepis bez cukru i bez glutenu,
który w kilka chwil przemienisz w pyszne cytrynowe babeczki,
które z możesz zjeść na diecie keto / low carb bez wyrzutów sumienia!
No to działamy!

Potrzebujemy (6 babeczek):
🐰 4 jajka | białka i
żółtka osobno
🐰 50 g masła
🐰 25 g błonnika
bambusowego
🐰 3-4 łyżki erytrytolu
🐰 30 g budyniu
waniliowego bezglutenowego
🐰 1 łyżeczka ekstraktu
cytrynowego lub sok z jednej cytryny
🐰 skórka otarta z jednej
cytryny
🐰 szczypta soli
Krok po kroku:
- Masło rozpuszczamy w garnuszku, białka ubijamy
na sztywno z dodatkiem soli i erytrytolu.
- Dodajemy żółtka, a następnie ciepłe masło i
chwilę miksujemy.
- Dodajemy proszek budyniowy i błonnik, całość
mieszamy łyżką do połączenia składników.
- Masę przekładamy do foremek.
- Pieczemy 20 minut w temperaturze 180 st. C.
- Studzimy i dowolnie dekorujemy
Dowolnie udekoruj - ja użyłam białej czekolady bez cukru i
liofilizowanych malin 😍🧁



Potrzebujemy (6 babeczek):
🐰 4 jajka | białka i
żółtka osobno
🐰 50 g masła
🐰 25 g błonnika
bambusowego
🐰 3-4 łyżki erytrytolu
🐰 30 g budyniu
waniliowego bezglutenowego
🐰 1 łyżeczka ekstraktu
cytrynowego lub sok z jednej cytryny
🐰 skórka otarta z jednej
cytryny
🐰 szczypta soli
Krok po kroku:
- Masło rozpuszczamy w garnuszku, białka ubijamy na sztywno z dodatkiem soli i erytrytolu.
- Dodajemy żółtka, a następnie ciepłe masło i chwilę miksujemy.
- Dodajemy proszek budyniowy i błonnik, całość mieszamy łyżką do połączenia składników.
- Masę przekładamy do foremek.
- Pieczemy 20 minut w temperaturze 180 st. C.
- Studzimy i dowolnie dekorujemy
Dowolnie udekoruj - ja użyłam białej czekolady bez cukru i
liofilizowanych malin 😍🧁
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny! Daj znać co myślisz o tym przepisie :)